Trei bărbaţi şi-au urmărit victima din Timişoara până la Cluj-Napoca, pentru a-i fura, din maşină, aproape 40.000 de lei

Trei bărbaţi, bănuiţi de comiterea unui furt din autovehicul şi care prin fapta lor ar fi creat un prejudiciu total de circa 40.000 de lei, au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii clujeni. Potrivit IPJ Cluj, pentru săvârşirea faptei, cei trei şi-au urmărit victima din Timişoara până la Cluj-Napoca.

„Conform cercetărilor efectuate, la data de 27 iunie a.c., trei bărbaţi din judeţul Timiş ar fi sustras 4.100 de euro, 18.000 de lei şi o tabletă dintr-un autoturism parcat pe strada Minerilor, din Cluj-Napoca. Pentru săvârşirea faptei, cei în cauză ar fi urmărit persoana vătămată din Timişoara până în Cluj-Napoca, traseu urmat de victimă pentru colectarea unor sume de bani, având calitatea de angajat al unei firme. În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din Cluj-Napoca şi Timişoara, cei trei au fost depistaţi pe raza municipiului Timişoara. Doi dintre aceştia au fost depistaţi la data de 12 septembrie, iar cel de-al treilea, care se sustrăgea urmăririi penale, a fost depistat la data de 20 septembrie” – informează IPJ Cluj.

Pentru documentarea cauzei, poliţiştii clujeni au efectuat trei percheziţii domiciliare în Timişoara, fiind percheziţionat, totodată, şi autovehiculul folosit în comiterea faptei. În urma acestor activităţi au fost  ridicate mijloace de probă şi a fost aplicat sechestru asigurător pe autoturism.

În baza mandatelor emise, cei trei bărbaţi au fost aduşi la Cluj-Napoca, unde  au fost reţinuţi de poliţişti, iar apoi arestaţi preventiv de către magistraţi.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, la acţiunile desfăşurate participând şi luptători de intervenţie rapidă.

Cercetările continuă pentru documentarea activităţii infracţionale, precum şi pentru recuperarea prejudiciului, sub îndrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie