Trei ambulatorii de specialitate din județul Cluj, dotate și modernizate cu fonduri din PNRR

Trei de unități de medicină ambulatorie din județul Cluj vor primi bani din PNRR pentru a fi modernizate, extinse, dotate sau chiar construite de la zero. Ministerul Sănătății a publicat, vineri, lista de 55 de ambulatorii de specialitate selectate pentru a primi finanțare din PNRR. Bugetul total este de aproape 514 milioane de lei. În total, 142 de unități de medicină ambulatorie din România au depus cereri de finanțare, iar printre cele care au fost declarate eligibile se numără și trei din județul Cluj.

Este vorba de Spitalul Municipal Dej, Spitalul Clinic de Recuperare și Institutul Regional de Gastroenterologie Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor, Cluj Napoca, care va primi fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale și aparatura medicală de specialitate a ambulatorului.

„Una din preocupările mele ca ministru al Sănătăţii este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi şi medicina primară, cât mai accesibile pacienţilor, în comunităţile din care aceştia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiţii obiectivul prevedea finanţarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanţii Comisiei Europene, am reuşit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanţare nerambursabilă”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, conform sursei citate.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii va semna contractele de finanţare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuţie, se mai arată în comunicat.

„Dezvoltarea socială şi dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate şi fără un sistem de educaţie solid. Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil şi încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfăşurarea corespunzătoare a activităţii medicale spitaliceşti în condiţii de siguranţă pentru pacienţi. Cât voi fi ministru al Sănătăţii voi fi partenerul şi susţinătorul reprezentanţilor din administraţia locală care au vocaţia construcţiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunităţilor pe care le conduc”, a mai transmis Rafila.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut