Trei actori, un spectacol de teatru și o lansare de carte

Trei tineri actori – Ioana Moldovan, Victor Hegedüs și Andrei Han – au susținut o remarcabilă reprezentație teatrală la lansarea volumului „Trei în dormitor (cinci comedii)” al scriitorului clujean Radu Țuculescu.

Deși, din cauza timpului limitat alocat (evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului TIFF și era, urmat, contra-cronometru, de alte manifestări), dar și a condițiilor improprii (interpreții stăteau pe scaune și beneficiau doar de două microfoane), cei trei au reușit să redea impecabil personalitatea personajelor dintr-un text deloc simplu, într-un registru care trebuia să baleieze între umor, grotesc și gravitate. Cu o prezență scenică convingătoare, exprimată exclusiv prin atitudine și mimică, precum și cu un deosebit control al capacităților vocale, Ioana Moldovan (deocamdată freelancer în lumea teatrală autohtonă), Victor Hegedüs (Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” Petroșani) și Andrei Han (Teatrul Municipal Baia-Mare) s-au transformat pentru câteva minute în Soția, Cocoșatul și Hoțul, cele trei personaje ale piesei ”Trei în dormitor” de Radu Țuculescu. Poate îi vede cineva.

Ineditul mini-spectacol a avut loc la lansarea volumului de teatru ”Trei în dormitor (cinci comedii)” care include piesele ”Grădina de vară sau Hai să-i batem”, ”Ce dracu’ se întâmplă cu trenul ăsta?”, ”O balegă în mijlocul drumului”, ”Trei în dormitor” și ”Vodka! sau Inimioare pentru câini”, volum apărut la editura Școala Ardeleană (Colecția Școala Ardeleană de Teatru, prefață Mihaela Vancea, ilustrații Renata Vivien Barna), și semnat, evident, de scriitorul și dramaturgul Radu Țuculescu, ale cărui piese se află în repertoriul permanent al Teatrului Orfeus din Praga și au fost traduse în italiană, engleză, cehă, franceză, maghiară sau ebraică.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut