Traversarea Tarniței – ediția a 14-a

Circa 50 de participanți sunt așteptați, duminică, 25 iulie, la cea de-a 14 ediție a competiției „Traversarea Tarniței”, care, din cauza pandemiei, se va desfășura anul acesta fără proba de Triatlon.

Competiția va consta în proba de parcurgere înot a distanței de 6500 m, reprezentând lungimea lacului Tarnița. Startul probei se va da în ziua de duminică, 25 iulie, ota 10:00, de la debarcader. Timpul limită de parcurgere a distanței este de 3 ore.

Datorită temperaturii scăzute a apei în Lacul Tarnița, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei.

Siguranța înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace și un echipaj de salvare care va fi prezent, ca de obicei, la acest eveniment organizat de Clubul Orca.

Participanții vor fi împărțiți pe 7 categorii de vârstă: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 de ani și mai mult, iar premierea se va face separat.

În prezent sunt înscriși 45 concurenți, dar înscrierile continuă pe site-ul organizatorilor (www.club-orca.ro) până sâmbătă, 24 iulie, la ora 16:00.

În acest și-au anunțat prezența înotători de excepție atât din România, cât și din afara țării. Cel mai vârstnic participant la edițiile precedente are 69 ani și cel mai tânăr doar 10.

Publicul este invitat să asiste și să-i încurajeze pe participanți urmărind evenimentul din zona de start (debarcader/ coada lacului), precum și de pe malul lacului, din puncte care vor fi marcate de organizatori.

Traversarea Tarniței este prima competiție de înot in ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007, când la start se adunau 14 sportivi curajoși, toți reușind să termine cursa.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut