Tratament gratuit pentru pacienții oncologici proveniți din Ucraina, la Institutul Oncologic din Cluj

Pacienții oncologici străini sau apatrizii proveniți din zona conflictului armat din Ucraina sunt așteptați la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj-Napoca unde vor fi tratați gratuit – a anunțat luni, printr-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul PSD de Cluj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu.

Acesta a precizat, totodată, că Institutul pune la dispoziția pacienților un translator pentru limba ucraineană (dr. Bandi Mariana) și pentru limba rusă (dr. Ion Cojocaru și dr. Tatiana Cirimpei).

„Fie că e pandemie sau război, să nu uităm de suferința pacienților cu cancer, care nu pot fi lăsați în urmă indiferent de contextul în care ne aflăm. Această stare continuă de anxietate și teroare poate accentua starea pacienților oncologici, motiv pentru care e nevoie ca noi sa devenim și mai solidari și să le venim în ajutor cu orice este posibil. Pandemia ne-a oferit niște lecții mult prea dureroase pentru situația pacienților cu cancer, să nu lăsăm și războiul să o facă!” – este mesajul postat de prof. dr. Patriciu Achimaș Cadariu pe pagina sa de Facebook.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut