Transportul public de persoane, în atenția polițiștilor

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au aplicat 291 de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în urma unei acțiuni derulate joi, 27 mai.

Acțiunea a avut ca scop verificarea legalității efectuării transportului public de persoane, precum și respectarea măsurilor de protecție sanitară în timpul efectuării de curse regulate sau speciale.

În acest context, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 19 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare. De asemeni, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție sanitară prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Un conducător auto, depistat în timp ce se deplasa pe strada Sfântul Ion din municipiul Cluj-Napoca cu o viteză de 101 km/h, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, totodată fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

D.S.F.        

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut