Transportul ilegal de persoane, în vizorul polițiștilor

Polițiștii din toate județele au făcut verificări pentru a depista șoferii care efectuează transport ilegal de persoane. Aproape 50 de mașini au fost imobilizate, în urma controalelor efectuate la sfârșitul săptămânii.

În cadrul acțiunii, derulate la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii rutieri și de investigare a criminalității economice au controlat, în două zile, aproape 5.000 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.342 de sancțiuni contravenționale, dintre care 152 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 36 pentru lipsa documentelor de transport, 20 pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, iar alte 42 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată – informează IGPR -, au fost aplicate 6 amenzi pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, 39 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 72 pentru depășire neregulamentară, 31 pentru neacordare prioritate vehicule și 68 pentru lipsa ITP. În același timp, au fost reținute 337 de permise de conducere și 237 de certificate de înmatriculare, iar în cazul a 49 de autovehicule a fost dispusă imobilizarea, ca urmare a constatării faptului că erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane.

 Au fost constatate și 55 de infracțiuni, 39 fiind la regimul rutier, pentru care au fost întocmite dosare penale.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut