Transportatorii s-au supărat pe vicepreședintele ASF. Îi fac plângere penală!

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunțat că va depune o plângere penală împotriva vicepreşedintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roșu pentru că, în proiectul de hotărâre privind plafonarea tarifelor RCA a comunicat Ministerului Finanţelor o listă a tarifelor de referinţă mai mari cu 36% faţă de cele publicate tot de ASF în 21 februarie.

„Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, este direct responsabil de dezastrul din piaţa de asigurări din ultimii ani. A recunoscut oficial, pe 22 februarie 2022, în faţa Comisiei parlamentare, faptul că a comunicat Ministerului Finanţelor lista cu tarifele RCA, în vederea plafonării, dar cifrele transmise în acea listă nu erau cele de referinţă, ci a mai adăugat 36%. Practic, domnul vicepreşedinte ASF, a făcut multinaţionalelor din asigurări un cadou de 36% din preţ, cost care ar urma să fie suportat de şoferii români. Cadoul făcut de Cristian Roşu pieţei de asigurări este estimat în cuantum de peste 1 miliard de lei, doar în cele 6 luni în care s-ar aplica acea plafonare”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.
Confederaţia afirmă că va formula o plângere penală împotriva vicepreşedintelui ASF, și somează Ministerul Finanţelor să nu aprobe lista de preţuri „umflate cu 36%”. De asemenea, COTAR invită toţi şoferii români la acţiunea de protest pe care o vor organiza în martie.
Ministerul Finanţelor a lansat recent în dezbatere, pe site-ul propriu, un proiect de HG pentru limitarea timp de şase luni a tarifelor de primă practicate de asigurătorii RCA.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut