Transportatorii de persoane, verificați de polițiști

În doar 3 ore, polițiștii rutieri au verificat, vineri, 13 ianuarie, la nivel național, 4.787 de autovehicule, au aplicat 1.225 de sancțiuni contravenționale, au reținut 34 de permise de conducere și au retras 59 de certificate de înmatriculare auto. Acțiunea, desfășurată de Poliția Română, prin Direcția Rutieră, a vizat verificarea activității de transport public de persoane.

Potrivit IGPR, dintre sancțiunile aplicate, 857 au fost pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 233 pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 69/2012, 35 pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, 66 pentru alte acte normative privind transporturile rutiere și 34 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

În cadrul activităților de control, polițiștii rutieri au reținut 34 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (17 pentru consumul de alcool și 17 pentru alte abateri). De asemeni, au fost dispuse 21 de măsuri complementare, dintre care 15 de imobilizare a autovehiculului și 6 de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut