Transportatorii cer reducerea impozitării carburanților

După ce Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România a solicitat Guvernului plafonarea preţului RCA şi stoparea creşterii preţului carburanţilor, o altă asociație profesională a transportatorilor cere reducerea taxelor și accizelor la combustibil.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului măsuri urgente privind creșterea prețurilor la carburanții pentru transportul rutier comercial, inclusiv reducerea impozitării carburanților, pentru a evita o escaladare și mai mare a crizei economice.

UNTRR afirmă că prețurile medii la motorină, inclusiv TVA și accize, au urcat cu 16% de la începutul lunii martie și că o ”astfel de majorare pe termen scurt sufocă fluxurile de bani ale transportatorilor rutieri. Uniunea precizează că, pentru un transportator rutier, costurile cu carburanții reprezintă peste o treime din costurile de operare, și ”în lipsa unor măsuri reale din partea Guvernului, toată populația și sectoarele economice din România riscă consecințe inflaționiste grave”.

UNTRR solicită acțiuni urgente ale Guvernului pentru a limita creșterea prețurilor la carburanți, prin reducerea taxelor și accizelor la combustibil pentru operatorii de transport rutier, și susține că fără ”măsuri rapide și concrete transportatorii rutieri se vor vedea în imposibilitatea de a-și plăti furnizorii de motorină”. UNTRR este o organizație profesională și patronală, formată din peste 16.000 de firme, care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut