Transport de medicamente în Ucraina, asigurat de ISU Cluj

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj asigură, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, un transport de medicamente în Ucraina, în contextul situației dramatice din această țară.

Este vorba de peste 18.000 de cutii de medicamente generice – între care analgezice și antiinflamatoare – pe care o companie din Cluj-Napoca le-a donat Ucrainei și care au fost preluate de pompierii din cadrul Detașamentului Turda. Întrucât acestea trebuie păstrate la temperaturi constante, pompierii clujeni au pus la dispoziție un autocamion dotat cu un agregat pentru menținerea constantă a temperaturii.

După ce au încărcat cutiile cu medicamente, pompierii au plecat spre Vama Siret. Pe drum vor face joncțiunea cu un convoi similar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași. În cele din urmă, cutiile cu medicamente vor fi depozitate la punctul de frontieră, pentru a putea fi distribuite de autoritățile din țara vecină – informează ISU Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut