Transilvania Youth Guitar Competition: O întâlnire așteptată cu pasionații chitarei clasice

Cu entuziasm și dorința de a promova talentele tinere din domeniul chitarei clasice, organizatorii Transilvania Youth Guitar Competition (TYGC) anunță cu mândrie cea de-a doua ediție a competiției, ce va avea loc la Cluj-Napoca pe 17 februarie 2024. După succesul înregistrat în luna februarie a anului precedent, evenimentul se reîntoarce, oferind tinerilor chitariști o nouă oportunitate de a străluci pe scena clujeană.

Desfășurându-se într-o singură zi, în format live, concursul adună laolaltă chitariști din întreaga țară, oferindu-le șansa de a-și demonstra abilitățile în cadrul celor patru categorii distincte de vârstă. Fondatorii competiției au adus în atenția publicului o serie de inovații menite să aducă evenimentul la un nivel superior și să încurajeze implicarea tinerilor chitariști din întreaga țară.

Una dintre noutățile anunțate este reîmprospătarea site-ului oficial al competiției, oferind o experiență modernă și captivantă, ce include testimoniale și o galerie foto captivantă a primei ediții pilot. De asemenea, introducerea premiilor în valoare de până la 1000 RON pentru categoria PRO și organizarea galei TYGC a celei de-a doua ediții aduc un plus de prestigiu și recunoaștere câștigătorilor.

Juriul național, format din reprezentanți ai școlii naționale de chitară, interpreți și pedagogi din sistemul preuniversitar și universitar, aduce o expertiză deosebită în evaluarea talentului și a pasiunii celor care urcă pe scenă pentru a-și arăta măiestria.

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, partener principal al TYGC, oferă un suport esențial pentru desfășurarea acestui eveniment de amploare. Înscrierile pentru participarea la competiție sunt deschise în perioada 8 ianuarie – 4 februarie 2024, direct pe site-ul oficial al competiției

Alături de sponsori precum UCERG / CamNetwork, ScartPoint, Vinăria Miniș – Crama Galșa și alții, TYGC primește sprijinul unor parteneri media de încredere precum I like Cluj, Cluj.com și Ziarul Făclia, care contribuie la promovarea și succesul evenimentului.

TYGC este o inițiativă marca #transilvaniaguitar, organizată cu sprijinul Asociației de Chitară Transilvania, ce oferă o platformă deosebită pentru tinerii chitariști să-și dezvolte abilitățile și să se conecteze cu o comunitate pasionată.

Cu o listă impresionantă de câștigători din prima ediție, TYGC se afirmă ca un eveniment de referință în peisajul competițiilor pentru chitariștii clasici. Tinerii talentați au avut ocazia să se exprime și să fie recunoscuți pentru măiestria lor, subliniind importanța și impactul acestui concurs în dezvoltarea și promovarea artei chitarei clasice.

Întâlnirea cu lutierul spaniol Eduardo Alférez, prezent la prima ediție a competiției, a adus o notă specială evenimentului, oferind participanților șansa de a descoperi chitare de excepție și de a se conecta cu meșteri de renume din domeniu.

Transilvania Youth Guitar Competition continuă să ofere o platformă inspirațională și încurajatoare pentru tinerii pasionați de chitara clasică, evidențiind potențialul și talentul acestora într-un cadru profesionist și stimulativ. Cu fiecare ediție, TYGC devine un pilon al promovării și dezvoltării muzicale în rândul tinerilor din întreaga țară, inspirând și educând o nouă generație de artiști.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut