Tragedie de proporții într-o zonă turistică preferată de clujeni

Douăsprezece persoane au murit duminică într-un accident rutier petrecut în apropierea staţiunii turistice Hurghada din estul Egiptului, în coliziunea dintre un autocar şi un camion, a comunicat Ministerul Sănătăţii, transmite AFP.

‘Douăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite şi transportate la spitale din apropiere’, afirmă comunicatul.

Parchetul a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele şi circumstanţele accidentului, survenit pe şoseaua care leagă oraşele Ras Gharib şi Hurghada, la Marea Roşie.

Accidentul de duminică este al doilea cu victime multiple petrecut în mai puţin de 10 zile în Egipt. La 12 noiembrie, 20 de persoane au decedat când microbuzul în care se aflau s-a răsturnat într-un canal al deltei Nilului, în nordul ţării.

Accidentele de circulaţie sunt frecvente în Egipt, unde drumurile sunt adesea prost întreţinute şi codul rutier puţin respectat.

Potrivit statisticii oficiale, 7.000 de oameni au murit în accidente rutiere în 2021 în Egipt, ţară cu 104 milioane de locuitori, cea mai populată din lumea arabă.

Zona turistică Hurgada de la Marea Roșie atrage anual mii de clujeni.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut