Traficul rutier pe podul amplasat pe drumul județean DJ 107P, reluat

Consiliul Județean Cluj anunță reluarea, începând de ieri, circulației rutiere pentru vehiculele cu masa sub 3,5 tone pe podul situat la km 4+310 al drumului județean DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R. În ultimele zile, situația în această zonă a devenit extrem de tensionată, din cauza nemulțumirilor localnicilor nevoiți să ocolească zeci de kilometri. astfel că între aceștia și muncitorii care lucrau la pod ar fi avut loc mici incidente, fără a fi însă nevoie de intervenția polițiștilor.

Deschiderea traficului rutier a fost posibilă în urma aprobării expertului și a testelor efectuate cu acest prilej, respectiv în baza avizului emis de Poliția Rutieră Cluj.

Circulația pe podul din zona Gilău-Someșul Cald se va realiza cu anumite restricții, după cum urmează: accesul este interzis vehiculelor cu masa totală maxim autorizată mai mare de 3,5 tone; accesul este interzis vehiculelor cu o înălțime mai mare de 2,5 metri; viteza de circulație este limitată la 5 km/h; impunerea unui interval de cel puțin 40 metri între vehicule.

„Începând de astăzi (n.red marți) participanții la trafic pot traversa acest pod în condiții de siguranță. Împreuna cu celelalte autorități implicate am reușit ca, într-un timp record, să redăm oamenilor circulația pe acest segment de drum județean extrem de circulat, atât de turiști cât și de clujenii din zona de munte”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Reamintim că în urma expertizării tehnice a podului, au fost executate în regim de urgență lucrări de punere în siguranță, prin montarea unei palei metalice pe un pilon de susținere și a unor prese care țin podul sub presiune.

Măsura închiderii drumului a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj reunit, în urmă cu aproximativ două săptămâni, în ședință extraordinară, urmare a adresei nr. 29080/15.07.2022 a Consiliului Județean Cluj, înregistrată la Instituția Prefectului Județul Cluj. „Această solicitare se referă la necesitatea convocării CJSU Cluj în vederea închiderii de urgență a circulației auto și pietonale pe podul de la km 4+310, Drumul Județean 107P, până la luarea unei hotărâri de către un expert atestat, ca urmare a constatării unor degradări de amploare la structura de rezistență a podului, în urma lucrărilor de modernizare și reabilitare care se desfășoară pe DJ 107P, județul Cluj”, a transmis atunci, Prefectura Cluj.

A.M.C.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut