Trafic cu brățări cu rezultat negativ COVID pentru acces la UNTOLD

Mai multe brățări de triaj epidemiologic pentru acces la festivalul UNTOLD au fost sustrase de la Centrul de testare COVID amenajat pe platoul Sălii Sporturilor din ClujNapoca. Polițiștii au reușit să-l identifice pe autor după ce a încercat să vândă brățările prin intermediul unei rețele de socializare.  Din primele informații reiese că este vorba de o persoană de sex feminin, pe numele ei fiind întocmit dosar penal pentru furt. “În cursul zilei de ieri, 10 septembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca -Secția 1 Poliție au demarat verificări, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanților festivalului Untold, despre faptul că, pe o platformă de socializare online, a fost observat un anunț prin care o persoană de sex feminin oferea spre vânzare brățări de triaj epidemiologic, pentru persoane testate negativ cu virusul Covid-19.

Au fost derulate cu operativitate activități, fiind identificată persoana care ar fi pus spre vânzare brățările nedestinate comercializării, constatându-se faptul că acestea ar fi fost sustrase de la Centrul de testare al virusului Covid-19, situat pe strada Splaiul Independenței, din municipiul Cluj-Napoca.

Sunt continuate cercetările privind săvârșirea infracțiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal”, a anunțat IPJ Cluj.

Fanii UNTOLD pot intra în acest an în perimetrul festivalului doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen.

Ei trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină: fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România; fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2; fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Cei care se testează (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizați ai festivalului UNTOLD primesc automat după testare brățara care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ. Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut