Tot mai multe cazuri de înfectări cu COVID-19 în școlile clujene

De vineri, alte 10 unități de învățământ clujene au trecut la Scenariul 3 de funcționare, adică la frecventarea cursurilor școlare doar online. Luni, autoritățile locale au precizat că, în prezent 126 de elevi din 58 de unități de învățământ și 54 de cadre didactice din 41 de școli sunt confirmați pozitiv cu coronavirus.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj anunță că azi, 19 octombrie 2020, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, 282 unități de învățământ preuniversitar sunt în Scenariul 1 (S1), ceea ce înseamnă participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, iar alte 110 de unități de învățământ preuniversitar – în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, 31 de unități de învățământ preuniversitar au trecut în Scenariul 3 (S3), ceea ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut