Toate şcolile din Cluj-Napoca intră în scenariul roșu

Toate şcolile din Cluj-Napoca şi comunele Florești și Tritenii de Jos vor trece la cursuri exclusiv online după ce incidenţa cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit 3 la mie, a anunțat, marți, prefectul Mircea Abrudean. Măsura a fost luată de Comitetul Județean Cluj pentru Situații de Urgență și se aplică începând de joi, 22 octombrie, ora 0. Totodată, în toate spațiile publice deschise purtarea măștii de protecție devine obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

De asemenea, sunt interzise activităţi în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte, desfăşurarea spectacolelor drive în sau organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale. Totodată, va fi închisă activitatea în interior a restaurantelor, cafenelele și a sălile de jocuri de noroc. Este permisă însă activitatea în interior a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor exclusiv pentru persoanele cazate în aceste unități.

CJSU a mai decis ca, începând din 22 octombrie, ora 00.00, pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar din localităţile Cluj-Napoca şi comunele Florești și Tritenii de Jos se instituie măsura de suspendare temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ, cursurile urmând a se desfăşura numai online, în scenariul 3. Măsura se aplică pentru 14 zile. De asemenea, începând cu 21 octombrie, Liceul „Alexandru Papiu Ilarian”. Din Dej va trece la scenariu de funcționare 3, cursurile urmând să se desfășoare online după ce în această unitate școlară s-au înregistrat mai multe cazuri de COVID-19.

Măsuri speciale pentru Luminație 

Prefectul Mircea Abrudean a precizat că marți incidența de infectare cu coronavirus la Cluj-Napoca era de 3,36 persoane la mia de locuitori, la Florești de 3,38 la mia de locuitori iar la Tritenii de Jos de 3,04 la mia de locuitori.

Tot pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a luat o serie de măsuri în contextul Sărbătorii „Tuturor Sfinților”, cunoscută ca Luminația de la 1 noiembrie. Astfel, accesul credincioșilor în locațiile de cult unde se organizează slujbe se va face cu asigurarea unei suprafețe de minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de minimum doi metri între persoane. La intrarea în lăcașul de cult sau spațiile în acre se organizează slujbe, persoanele sunt obligate să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de organizatorul evenimentului religios. De asemenea, în interiorul lăcașului de cult sau a locației în care se organizează slujba religioasă este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul. Persoanele care prezintă simptome de infecție respiratorie nu au acces la slujba. Totodată, obiectele cu care credincioșii intră în contact se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

În cimitire nu este permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie iar la cavou nu pot participa mai mult de șase persoane.

În total, în nouă unități administrative din județul Cluj incidența cazurilor cu coronavirus este mai mare de trei la mie. Este vorba de Sic, Gherla, Câțcău, Săcuieu, Sâncraiu, Săvădisla, Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos.

Recomandat pentru dvs.

1 comentariu

Comentariile sunt blocate.

Sari la conținut