Toate orașele din județul Cluj se află în scenariul verde. 10 comune sunt în zona roșie

Municipiul Cluj-Napoca a intrat în scenariu verde după ce rata de infectare a scăzut la pragul de 1,81 cazuri la mia de locuitori. Potrivit datelor DSP Cluj, în acest moment, toate orașele din județul Cluj se află în zona verde. La nivelul județului, mai sunt 11 comune în scenariu galben și alte 10 în scenariu roșu. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează în comuna Buza-8.55 și în comuna Geaca-8.22. În 16 comune nu s-a înregistrat niciun caz de COVID în ultimele 14 zile. Sâmbătă. 11 decembrie, autoritățile au raportat 90 de cazuri de infectare cu noul virus după ce au fost efectuate 1901 teste. În acest moment, la secțiile ATI din județ mai sunt internate 46 de persoane. De asemenea, în spitalele dedicate tratării pacienților cu COVID sunt internate 261 de persoane.

La nivel național, cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 173 şi în judeţele Cluj – 90, Timiş – 56, Braşov – 55, Arad – 44, Bihor – 40.

Cele mai puţine cazuri noi de COVID-19 au fost în judeţele Giurgiu, Gorj, Tulcea – 4, Călăraşi, Ialomiţa, Mehedinţi – 5, Vâlcea -6.

Municipiul Bucureşti are o incidenţă a cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 de un caz la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele anterioare.

Judeţul Arad se situează pe primul loc în ceea ce priveşte incidenţa infectărilor cumulată la 14 zile, cu 2,15 cazuri la mia de locuitori, acesta fiind şi singurul care se mai află în zona galbenă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut