Toate cele 24 de tramvaie ASTRA au ajuns la Cluj-Napoca

Cele 24 tramvaie ASTRA Imperio – fabricate în România – au ajuns la Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc, precizând că deja 20 de tramvaie sunt puse în circulație, urmând ca toate celelalte să intre în circuit după perioada de probe.

„La Cluj-Napoca, mobilitatea sustenabilă este unul dintre principalele obiective ale municipalității pentru tranziția verde. În acest moment, 50% din flota de transport public a orașului este electrică, iar obiectivul nostru este ca până în anul 2026 întreaga flotă de transport în comun să fie verde și nepoluantă. În ultimii ani, primăria a investit constant pentru achiziționarea de tramvaie, troleibuze și autobuze electrice la cele mai înalte standarde din domeniu”, a precizat Boc.

Tramvaiele Astra Imperio au următoarele caracteristici tehnice: capacitate de 300 de călători (36 locuri pe scaune) și dotări de ultimă generație, facilități pentru fotolii rulante sau cărucioare pentru copii, Wi-Fi gratuit pentru călători, sistem de supraveghere video etc. Tramvaiele sunt unidirecționale.

Prețul unitar al unui tramvai este de 7.735.000 de lei fără TVA, iar valoarea totală a contractului însumează 185.640.000 de lei fără TVA.

În următoarea perioadă programatică, 2021-2027, Primăria are pregătite proiecte europene pentru creșterea calității rețelei de transport public: autobuze electrice noi, autobuze autonome, troleibuze, extinderea rețelelor de contact pentru troleibuze, modernizarea depoului de tramvaie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut