Toamna lucrului bine făcut în comuna Bonțida

Edilii comunei Bonțida sunt deosebit de activi și la începutul acestei toamne. Suntem deja obișnuiți cu pleiada realizărilor gospodărești din ultimii ani. Localitatea se apropie cu pași repezi spre standardele de viață urbană, și asta spunem fără exagerare.

De 20 de ani, prin deplasările noastre urmărim noile obiective sociale și culturale construite în cele patru sate componente ale comunei, dar și noutățile de gospodărie comunală. În ceea ce privește ultimul domeniu, primarul Emil Cărhaț ne-a informat că 99 la sută din lucrările de introducere a apei potabile în satele Coasta și Tăușeni sunt deja realizate, urmează doar racordările la gospodăriile populației. În cele două sate locuiesc mai mult oameni în vârstă, care prin grija Primăriei în curând vor beneficia în casele lor de apă de calitate din sursa Gilău. Tot acolo au fost reparate drumurile, la fel o frumoasă realizare a administrației locale.

În ultima perioadă s-a modernizat sistemul de iluminat public, fiind montate lămpi cu leduri. A fost extins sistemul de supraveghere video în toate satele, ceea ce a dus la scăderea infracțiunilor săvârșite pe raza comunei. Printre primele comune în județ, la Bonțida a fost implementat sistemul de colectare a deșeurilor. Au fost amenajate 9 platforme, din care 3 în centrul de comună. Tot în premieră în zona Clujului, s-a construit o platformă comunală pentru gestionarea gunoiului de grajd, dotată cu utilaje specifice. Mai există și 74 de platforme mici situate la crescătorii de animale. În localitatea Răscruci se află în plină construcție noua grădiniță, planificată în vecinătatea școlii, o investiție nouă finalizată acum câțiva ani. Anul trecut, tot la Răscruci au fost terminate lucrările de reabilitare a Centrului Cultural, care arată ca la oraș.

Primarul Emil Cărhaț ne-a mai spus că încep acțiunea de cadastrare a imobilelor și terenurilor agricole, planificată să fie realizată în 360 de zile. Asta înseamnă evidența tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile din cele 4 sate componente ale comunei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut