Toaletă publică de “cinci stele” inaugurată la Huedin

Investiţia se ridică la 540.000 lei (aproximativ 120.000 de euro), adică valoarea unui apartament cu trei camere într-o zonă bună a Clujului

Deşi în Huedin există încă străzi fără canalizare şi trotuare impracticabile, locuitorii acestui oraş se vor putea bucura de acum de o toaletă “de lux”. Aceasta a fost dată în folosinţă vineri. Grupul sanitar este amplasat în centrul oraşului, în zona dintre Biserica reformată şi Biserica greco-catolică. Toaleta este la subsol, are o suprafață  de 153 mp şi este formată din: un grup sanitar pentru femei alcătuit din cinci cabine și trei lavoare; un grup sanitar pentru bărbați format din trei cabine; trei pișoare și două lavoare; un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; o încăpere pentru mamă și copil; o cameră de acces/taxare; o magazie pentru produsele de curățenie; un coridor şi o zonă de acces cu elevator pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru a avea acces la toaleta publică, cetăţenii din Huedin vor trebui să plătească şi o taxă cât la Cluj-Napoca, adică 1 leu/persoană.

Investiţia a fost contestată de unii locuitori ai Huedinului, aceştia arătând că banii ar fi putut fi folosiţi la modernizarea străzilor de pământ şi fără canalizare, cum ar fi strada Prundului.   

Articole din aceeasi categorie