Titlurile de stat pot fi cumpărate pe internet

Ministerul Finanțelor a anunțat că, începând de marți, 1 martie, românii pot cumpăra titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,55%, 5,05% și 5,4%.

Titlurile au valoare nominală de 1 leu sunt în forma dematerializată și pot fi cumpărate: * între 01 – 28 martie, online, numai de persoanele fizice înregistrate în SPV; operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului; mai multe detalii sunt diponibile pe https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/ghid-tezaur-online și https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/tezaur-online * între 1 – 29 martie de la unitățile Trezoreriei Statului * între 1 – 28 martie, în mediul urban și între 1 – 25 martie în mediul rural, prin subunitățile Poștei Române.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și are posibilitatea anulării subscrierilor efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile. Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut