Titluri de stat cu dobândă de peste 8%

Ministerul Finanțelor a anunțat că, începând de luni, 8 august, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR, cu maturitate de 1 an și dobândă anuală de 8,25%.

Titlurile au valoarea nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată și pot fi cumpărate: * între 08 – 26 august – online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual; operațiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR și virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online * între 8 – 29 august – de la unitățile Trezoreriei Statului * între 8 – 26 august în mediul urban, respectiv între 8 – 25 august în mediul rural, prin subunitățile Poștei Române.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și are posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Titlurile pot fi achiziționate de persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări sunt publicate la secțiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut