Titluri de stat cu dobândă de peste 7%

Începând de joi, 2 iunie, românii pot investi în titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,2% şi 7,8%, a anunţat.

Ministerul Finanţelor a anunțat că titlurile au valoare nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată, și pot fi cumpărate între 2 şi 27 iunie online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Titlșurile pot fi cumpărate între 2 – 28 iunie de la unităţile Trezoreriei Statului, între 2 – 27 iunie în mediul urban şi 2 – 24 iunie în mediul rural, prin subunităţile Poştei Române.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. La cumpărarea titulurilor, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obţinute sunt neimpozabile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut