Tir plin cu țigări de contrabandă, depistat pe raza județului Cluj

Un transport de 600.000 de pachete cu țigarete (12 milioane de țigarete), netimbrate, a fost depistat pe raza județului Cluj – informează Poliția de Frontieră Română.

Polițiștii de frontieră din cadrul IGPF şi ITPF Iaşi, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în introducerea și distribuirea pe teritoriul României a unor însemnate cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, cu eludarea formalităților vamale.

„La data de 13.11.2022, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă. În cauză s-a reținut faptul că, în luna octombrie 2022, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat specializat în introducerea și distribuirea pe teritoriul României a unor însemnate cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, cu eludarea formalităților vamale impuse pentru indigenizarea acestora, cu eludarea plății taxelor vamale, a accizei și a taxei pe valoare adăugată exigibile pentru astfel de bunuri. În urma activităților de urmărire penală efectuate, la data de 12.11.2022, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F. au prins în flagrant, pe raza județului Cluj, un transport de 600.000 de pachete cu țigarete (12 milioane de țigarete), netimbrate. În urma verificării documentelor folosite pentru a justifica tranzitul de mărfuri, a rezultat că au fost folosite înscrisuri referitoare la ale bunuri decât cele transportate în realitate” – precizează sursa citată.

În data de 14.11.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a admis propunerea procurorului de caz, dispunând cercetarea în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile a unui bărbat cu dublă cetățenie, româno-moldoveană, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut