Tinerii social democrați clujeni și-au ales președintele

Organizația Tineretului Social Democrat Cluj-Napoca are, de sâmbătă, o nouă conducere. Georgiana Evelina Milea este noul președinte după ce organizația municipală de tineret a fost sub conducere interimară de mai mulți ani.

În cadrul conferinței de alegeri au mai fost aleși șapte vicepreședinți. Este vorba de Alina Andreicovici – responsabil Mănăştur, Larisa Plesa – responsabil Buna Ziua, Sabin Suciu – responsabil Dâmbul Rotund/Gruia, Bogdan Tarba -responsabil Mărăşti, Alina Tonca – responsabil Zona Centru, Andreea Pop și Bogdan Popa – responsabili Grigorescu. La evenimentul de alegeri au luat parte mai mulți lideri ai organizației județene și municipale a PSD. Printre aceștia s-au numărat liderul PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu și vicepreședintele PSD Cluj, Ioan Oleleu, vicepreședinte al Autorității Sanitar Veterinare.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu le-a transmis tinerilor că dorește să reconstruiască PSD Cluj-Napoca, precizând că la ora actuală tinerii social democrați clujeni nu sunt relevanți.

„Nu suntem relevanți. Am auzit discursuri forte inspirate, dar suntem prea puțin ca să fim relevanți. În politică va trebui să facem câteva lucruri importante. În primul rând să ne multiplicăm organizația de tineret. Nu o să fim relevanți până nu ajungem la 500 de membri la Tineret. Este primul targhet pe care vi-l propun. Este vorba de a crea o rețea de relații interpersonale care se transformă în inițiativă comună pentru comunitatea noastră. Vreau să vă spun că mă bucur că majoritatea dintre voi nu aveți o mare experiență politică pentru că experiența ne încurcă de foarte multe ori. Cei cu experiență câștigă metehne care nu sunt cele mai potrivit. Speranța mea că vu sunteți noi și că vom pitea face ceva împreună. Noi nu am fost o organizație slabă. Am avut momente când chiar am câștigat alegerile în județul Cluj. Vreau să vă spun că este posibil iar primul lucru care este important este că puteam putem deveni nucleul unei organizării a cetățenilor, purtătorii de cuvânt al nemulțumirii generale”, a spus Dîncu.

Liderul PSD a mai anunțat că își dorește să refacă spiritul organizației.

„Spiritul este foarte important, însă în acest moment mai avem de lucru la acest aspect. Încă mai avem conflictele interne pe care le-am moștenit. Când m-am întors în organizație am întâlnit mai mulți oameni care mi-au spus că îl pot bate pe Emil Boc. Am spus bine, e perfect, dar când am făcut sondaje aveau sub unu la sută notorietate și s-au supărat că nu i-am pus candidați. Aș vrea să fac cu voi niște exerciții de admirație, să scoate un buletin lunar al organizației de tineret cu oameni pe care îi admirăm și să vedem oameni care credeți că fac gesturi extraordinare. Este un exercițiu pentru a ieși din propriul tău egoism. Nimeni nu o să construiască o lume pentru voi. Niciodată nu s-a construit o societate pentru tineri. Întotdeauna generația maturilor și-a văzut de propriile interese. Doar voi o să puteți construi o lume pentru voi”, a precizat Vasile Dîncu.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut