Tinerii dansatori gherleni în turneu în Grecia

S-a terminat vacanța, dar pentru un grup de tineri gherleni stagiunea estivală continuă, și nu oriunde, ci pe meleagurile grecești. Astfel, zilele trecute, pe străzile din Paralia Katerini a răsunat muzica, în timp ce turiștii și localnicii au avut parte de spectacole cu oaspeți din România, mai precis tineri artiști din municipiul Gherla.

Tradiționalul festival folcloric internațional „Days in Greece” și în acest an a reunit ansambluri de dans, formații corale și echipe de majorete. Drapelul României a fost purtat cu mândrie la parada participanților de Ansamblul de dansuri populare „Valea Someșului” din Gherla, condus de Ilie Țegean și majoretele „MCM Girls”, aparținând Casei Municipale de Cultură din Gherla, coordonate de Alexandra Blejan și Alexandra Chiriac.

La festivalul de folclor din Grecia au participat formații artistice din România și Bulgaria, care au încercat sa transmită oamenilor din Paralia Katerini și nu numai dragostea lor pentru muzică și dans. Mesagerii folclorului someșan au reprezentat cu cinste mișcarea artistică din țara noastră, atât dansatorii, cât și majoretele bucurându-se de multe aprecieri din partea organizatorilor.

Să mai amintim că deplasarea și participarea la festivalul din Grecia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Gherla, aflate mereu alături de reprezentanții artei și culturii din localitate.

În cursul anilor trecuți mai multe formații artistice din Gherla au onorat invitații la diferite manifestări folclorice desfășurate în Grecia, unde cântecul și dansul popular din zona Clujului se bucură de popularitate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut