Tinerii clujeni, rol activ în luarea deciziilor pentru comunitate

Aleșii locali clujeni vor dezbate un proiect de hotărâre privind constituirea Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Municipiul Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică și Biroul Programe culturale și pentru tineret din cadruol Serviciului Public pentru administrarea obiectivelor culturale, colaborează strategic cu Federația Tinerilor din Cluj, scopul fiind crearea unor mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineri ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice. Se impune, astfel, un parteneriat între cele două entități.

Acest parteneriat va veni, practic, în sprijinul acțiunilor pentru tineret, în limitele resurselor disponibile.

În luna octombrie, Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea constituirii Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Astfel, Consiliul Consultativ de Tineret vine ca o completare a activității realizate deja de structurile de tineret împreună cu administrația locală cu scopul de a promova proiecte cu impact în rândul acestei generații, care reprezintă viitorul Clujului.

Scopul constituirii Consiliului Consultativ de Tineret (CCT) este de a crea mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineret ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice pentru tinerii din Cluj-Napoca. La nivelul municipiul Cluj-Napoca avem deja un istoric de colaborare activă cu tinerii clujeni, prin intermediul Centrului de Inovare și Imaginație Civică și Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, care colaborează strategic cu Federația Tinerilor din Cluj, preciza, la momentul inițierii dezbaterii, Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și coordonatorul CIIC

Consiliul Consultativ de Tineret Cluj-Napoca va reprezenta un nou mecanism de dialog structurat între tineri și municipalitate, reprezentând astfel un nou pas de consolidare al parteneriatului strategic care există în Cluj-Napoca, între mediul asociativ de tineret și administrația locală. Salutăm pe această cale finalizarea procesului de co-creare al acestui mecanism de dialog structurat și avem încredere că împreună vom reuși să transpunem în politici publice cât mai multe recomandări care vor reieși din acest proces de consultare al tinerilor din Cluj-Napoca”, declara atunci și Tudor Ogner, președintele Federației Tinerilor din Cluj. 

Din cadrul Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca pot face parte reprezentanți ai structurilor de tineret și pentru tineret din municipiul Cluj-Napoca precum: reprezentanți ai Federației Tinerilor din Cluj, reprezentanți ai organizațiilor studențești, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de tineret, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor etc.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut