Tineri clujeni, selectați în programul „Permis pentru viitor”

Cinci tineri din Cluj, din cei 41 de tineri din medii defavorizate selectați anul acesta de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, vor primi sprijin financiar în procesul de obținere a permisului de conducere pentru categoriile B, C și CE, în cadrul celei de-a cincea ediții a programului „Permis pentru viitor”.

La această ediție s-au înscris 263 tineri, din 37 de județe ale țării. Majoritatea (248) au depus cereri pentru plata taxelor de școlarizare pentru permis de conducere categoria B și BE. Alți 12 tineri au aplicat pentru finanțare pentru permis categoria C/CE, doi pentru categoria D și unul pentru tractoare agricole. Dintre cei cinci clujeni selectați, patru au depus cereri de finanțare pentru permis categoria B și unul pentru categoria C. Trei sunt din Cluj-Napoca, unul din Cămărașu, iar cel de-al cincilea, din Bărăi.

„În procesul evaluării și jurizării proiectelor depuse conform condițiilor stabilite în anunțul programului s-au realizat interviuri atât cu candidații, cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat. În faza finală, datorită numărului mare de solicitări cu un nivel asemănător, s-a ținut cont de rezultatele sau situația școlară, condițiile deosebite (abuz în familie), existența documentelor care, conform regulamentului programului, constituie un avantaj, și de oferta de preț prezentată” – a anunțat Fundația pentru Comunitate.

„În perioada următoare vom încheia contractele și vom transfera sumele pentru cheltuielile adiacente, pentru acoperirea costurilor înscrierii la școala de șoferi și, mai departe, pentru taxa de școlarizare. Vom solicita tinerilor să-și planifice cursurile astfel încât să se prezinte la examen până în toamna acestui an. Ediția următoare a acestui program va fi anunțată la sfârșitul lunii noiembrie. La următoarea ediție se pot înscrie inclusiv cei care n-au obținut finanțare la ediția actuală. De asemenea, se pot înscrie și cei care au obținut finanțare, au terminat cu succes școala de șoferi și doresc să obțină permisul de conducere pentru altă categorie”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Prin programul „Permis pentru viitor”, organizat de Fundația pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România, se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, în cazul celor care se află deja în activitate.

Concursul de proiecte pentru ediția a 5-a a fost lansat la 27 noiembrie 2019, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei.

În cadrul celor patru ediții anterioare, 74 de tineri au obținut deja permis de conducere, iar 41 sunt programați pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.

M. T.

Articole din aceeasi categorie