Tînăr de 18 ani, ucis cu sînge rece pentru că a spart geamul la o mașină

Doi tineri din Cluj-Napoca au fost arestați de Tribunalul Cluj dupã ce procurorii au stabilit cã au ucis cu sînge rece un tînãr de 18 ani. Crima a fost înregistratã în urmã cu douã sãptãmîni, iar potrivit anchetatorilor victima a fost strangulatã și apoi incineratã.

Polițiștii gherleni au fost sesizați în 10 septembrie cu privire la faptul că pe raza comunei Corneşti s-au găsit părţi dintr-un cadavru carbonizat în proporţie de aproximativ 90%. Imediat, la fața locului au ajuns polițiști criminaliști și un procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Cluj, aceștia stabilind că victima este Andrei Kurthy de 18 ani, din Cluj-Napoca. În urma autopsiei medicii legiști au ajuns la concluzia că moartea tînărului a fost violentă. Anchetatorii au demarat cercetări în acest caz iar marți au reușit să-i identifice pe ucigașii tînărului. Este vorba de Dumitru Pop, de 22 ani şi Marian Sergiu, de 21 ani, ambii din Cluj-Napoca. Criminaliștii au stabilit că asasinii au acționat cu premeditare și că au gîndit o adevărată strategie pentru a-și atrage victima în cursa morții.

Potrivit cercetărilor, între Dumitru Pop și Andrei Kurthy exista un conflic de mai multă vreme. Pentru a se răzbuna, Pop i-a solicitat lui Marian Sergiu să-l invite la el acasă pe Kurthy. Marian Sergiu nu a stat pe gînduri, dînd curs planului lui Pop. Astfel, acesta l-a sunat pe tînăr și l-a chemat la el, spunîndu-i că vrea să-i plătească o datorie mai veche. În momentul în care Kurthy a intrat în apartament, Pop a sărit la gîtul tînărului și l-a strangulat cu ajutorul unor șireturi de la o pereche de adidași.

Cei doi tineri au ascuns cadavrul în beciul blocului, după care, deşi nici unul dintre aceştia nu posedă permis de conducere, l-au transportat cu un autoturism pe raza comunei Corneşti, unde l-au incinerat în locul numit Igriţie. Investigatorii susțin că motivul pentru care Pop a ținut să se răzbune pe Khurty a fost legat de faptul că i-ar fi spart un geam la mașină. Autorii și-au recunoscut fapta, iar împotriva lor au început cercetările pentru omor calificat. Cei doi pot primi pînă la 25 de ani de pușcărie.

C. PURIȘ

Articole din aceeasi categorie