Timp de o zi, Aeroportul Internaţional Cluj devine centrul aviaţiei europene

În 31 martie, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, care este tranzitat ziulnic de peste 150 refugiați uicrainieni, va găzdui, în premieră absolută în România, conferinţa internaţională de aviaţie Aviation-Event 2022, în colaborare cu Aviation-Event Conference, platformă specializată în organizarea unora dintre cele mai prestigioase evenimente de acest fel, pe plan european.

Conferința va reuni profesionişti din domeniul aviaţiei civile de la nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale relevante şi directori de companii aeriene şi de aeroporturi din Europa şi din România, printre care și Vitaliy Kucheruk, directorul Aeroportului Internațional Herson, din Ucraina.

Aviation-Event 2022 CLJ este unul dintre cele mai importante evenimente de aviaţie din România şi în plan european în 2022, iar în cadrul acestuia se vor aborda aspecte importante pentru aviaţia civilă din România, se vor analiza problemele actuale ale aviaţiei din Europa de Est şi modul în care este afectată industria de profil în actualul context geopolitic.

Privilegiul de a găzdui Aviation-Event 2022 CLJ, vine ca urmare a statutului dobândit de Aeroportul Internațional Cluj în ultimele două decenii, respectiv cel de model de bune practic, recompensat şi cu premiul acordat în 2021 de ACI Europe, pentru cel mai bun aeroport din Europa sub 5 milioane de pasageri pe an.

„Aeroportul Internaţional Cluj este locaţia cea mai potrivită pentru acest eveniment de mare anvergură care reuneşte zilele acestea elita aviatiei europene. Datorită managementului deschis şi vizionar care a obţinut rezultate incontestabile şi a transformat Aeroportul Internaţional Cluj în aeroportul cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare din Europa de Sud-Est, este astăzi, aici, posibilă organizarea acestui eveniment de amploare.”, a declarat Marcel Riwalsky (foto centru), CEO Aviation-Event.

Printre speakerii deja confirmați în cadrul Aviation-Event 2022 CLJ se regăsesc: Vasile Dîncu – ministrul Apărării Naționale al României, Luis Felipe de Oliveira – director general ACI World, Jozsef Varadi – CEO Wizz Air, Rafael Schvartzman – vicepreședinte regional Europa, IATA, Michael Kerkloh – membru al Consiliului de Supraveghere, Lufthansa, Nicolae Stoica – director general, Autoritatea Aeronautică Civilă Română și Adrian Cojoc – director general, Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA. Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi va transmite un mesaj video.

„Acest eveniment prestigios reuneşte peste 150 de participanţi, lideri mondiali ai industriei aviaţiei civile din peste 20 de ţări, reprezentând 10 companii aeriene şi respectiv 25 aeroporturi din ţară şi din străinătate. Conferinţa va fi o bună ocazie de a dezbate realităţile deosebit de complexe ale aviaţiei civile din acest moment. Împreună cu participanţii la conferinţă vom avea ocazia să stabilim aspecte foarte importante legate de dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj. Totodată, vor exista consultări privind strategia de dezvoltare a aeroportului, consolidarea destinaţiilor existente şi deschiderea de noi destinaţii.”, a afirmat David Ciceo (foto stânga), directorul general al Aeroportului clujean.

El a mai spus că Aeroportul este tranzitat zilnic de 150-200 de refugiați ucrainieni, care se deplasează sprte diferite destinații din Europa, iar conducerea Aeroportului a decis să ofere diferite facilități mcompaniilor aeriene care pun la dispoziție bilete gratuite.

În prefaţa lucrărilor conferinţei, Aeroportul organizează o întâlnire de lucru cu Constantin von Alvensleben, directorul general al Aeroportului Internaţional Tirana (Albania), cu Goran Jandreovski, directorul general al aeroporturilor din Muntenegru, respectiv cu tour-operatorii şi agenţiile de turism locale, pentru deschiderea de noi zboruri turistice cu plecare din Cluj-Napoca.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut