TIFF nr. 20: Gala de deschidere proiectată în 20 de localități

Sub genericul #împreunăprinfilm, la aniversarea a 20 de ediții de TIFF, Gala de deschidere va fi transmisă simultan în 20 de localități din țară, festivalul urmând să se deesfășoare în perioada 23 iulie – 1 august, la Cluj-Napoca, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

Dineu cu vecinii de sus

Vineri, pe 23 iulie, de la ora 21, comedia spaniolă ”Dineu cu vecinii de sus” (regia Cesc Gay) va avea parte de o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj-Napoca și se va vedea, în paralel, pe marile ecrane din Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (jud. Brașov), Florești (jud. Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (com. Cornești), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița.

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, ”Dineu cu vecinii de sus” se numără printre titlurile prezentate la TIFF în cadrul parteneriatului cu Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián. Spectatorii îi vor vedea în filmul nominalizat la cinci premii Goya pe vedetele spaniole Javier Cámara (”Hable con ella”, ”La mala educación”, de Pedro Almodóvar, serialele ”The Young Pope” și ”Narcos”) și Belén Cuesta (”La casa de papel, ”Parking, în regia lui Tudor Giurgiu), deveniți atât instigatori, cât și victime ale unui tsunami emoțional, provocat de o propunere neobișnuită, pe cale să condimenteze viețile amoroase ale vecinilor.

Pentru prima dată în istoria TIFF, filmul de deschidere va putea fi urmărit, în paralel, în 19 localități din zona Ardealului, dar și la Iași. Începând cu ora 21, cinefilii din Alba Iulia sunt invitați să-l vadă la Cinema Inspire, în timp ce arădenii îl vor putea urmări la Cinema Arta by Cityplex. În paralel, filmul va fi proiectat la Cinema Dacia din Bistrița, Cinema Borșa, pe Terasa Mall-ului AFI din Brașov, în Biserica Fortificată din Criț, județul Brașov, în Parcul Poligon din Florești, la Amfiteatrul Palas din Iași, Cinema Bela Lugosi din Lugoj, Cinema Csíki Mozi din Miercurea Ciuc, și la Green Cinema Drive-In din Morău, com. Cornești, jud. Cluj. Spectatorii din Oradea vor putea urmări comedia spaniolă în Amfiteatrul din Cetate, cei din Salonta sunt invitați în Parcul Turnul Ciunt, cei din Satu Mare vor vedea filmul la Cinema One Laserplex, în Sfântu Gheorghe proiecția va avea loc la cinematograful Cityplex, în Sibiu la Cine Gold, în Sighet la Cinema Mara. Filmul va mai rula pe marele ecran la Cinema Toplița și la Teatrul de vară din Târgu Mureș.

Biletele și abonamentele pentru ediția a 20-a au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut