Tichete sociale pentru 4550 clujeni

Primăria Cluj-Napoca oferă persoanelor cu condiții sociale precare tichete pentru alimente, în cadrul Programului social „Alimente”, demarat de Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM).

Valoarea nominală a tichetelor sociale este de 100 lei/an. În acest an, au fost înregistrate 4550 de cereri, până acum fiind distribuite 4248 beneficiarilor.

Beneficiari ai Programului social „Alimente”, sub forma tichetelor sociale, pot fi următoarele categorii de persoane: persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1082 lei și de până la 786 lei/membru de familie; șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1082 lei și de până la 786 lei/membru de familie; beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei, victimele traficului de persoane; victimele violenței domestice.

Distribuirea tichetelor sociale se face anual în baza unor programări comunicate direct beneficiarilor și prin mass media.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut