Tichete sociale în cadrul programului „Alimente”

Primăria Cluj-Napoca anunță că acordă și în acest an clujenilor tichete în cadrul Programului social „Alimente”, derulat de Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM).

Astfel, până în 30 noiembrie 2022, în cadrul Programului social ”Alimente”, se pot ridica și depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni (strada Moților nr. 7), la primăriile de cartier și la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală (strada Venus f.n.) formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale.

Valoarea nominală a tichetelor sociale este de 200 lei/an.

Conform reprezentanților municipalității, pot fi beneficiare ale Programului social ”Alimente”, sub forma tichetelor sociale, următoarele categorii de persoane: persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; pensionari, invalizi, veterani, văduve de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie; șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie; beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; victimele traficului de persoane.

După verificarea cererilor și declarațiilor pe propria răspundere în sistemul informatic PatrimVen de la Agenția Naționlă de Administrare Fiscală şi în bazele de date ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, se stabilește lista persoanelor beneficiare.

Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic se va face în baza unor programări care vor fi comunicate direct beneficiarilor și prin mass media.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut