Thievery Corporation: Un alt fel de muzică la UNTOLD

A treia zi a festivalului Untold a adus în lumina reflectoarelor trupa Thievery Corporation. Formată din talentatul duo Rob Garza și Eric Hilton, această echipă excepțională de producători americani a explorat o paletă diversificată de muzică electronică, cu o esență organică, reușind să îmbine influențe stilistice retrospective într-o simfonie eclectică și rafinată. Inspirându-se dintr-un mozaic de genuri precum bossa-nova, jazz, dub, reggae, funk, oriental, afro-beat, shibuya-kei, soul și psychedelic, Thievery Corporation a transformat aceste elemente în concepte contemporane, precum downtempo, trip-hop, acid-jazz și reggae.

Scena a fost, de asemenea, martora unor interpretări captivante din partea soliștilor Loulou Ghelichkhani, Mr. Lif și Racquel Jones. În mod deosebit, Racquel Jones a cucerit publicul pe măsură ce ziua se transforma în noapte.

Thievery Corporation s-a evidențiat prin abordarea lor unică, iar acest moment a fost cu atât mai special cu cât scena principală se orientează în mod obișnuit către genuri mai populare, mainstream. Cu toate acestea, publicul a primit cu căldură această ofertă muzicală, confirmând succesul lor răsunător. Cu melodii iconice precum „Lebanese Blonde” și „Amerimacka”, trupa a lăsat o amprentă semnificativă asupra festivalului.

Thievery Corporation a fost formată în vara anului 1995 la Eighteenth Street Lounge din Washington D.C. Rob Garza și co-proprietarul lounge-ului, Eric Hilton, au fost atrași unul de celălalt prin dragostea lor comună pentru viața de club, precum și pentru înregistrări de dub, bossa nova și jazz. Au decis să vadă ce se va ivi din combinarea acestor genuri într-un studio de înregistrare, iar în 1996, duo-ul a început propria lor casă de discuri, Eighteenth Street Lounge Music. Pe parcursul carierei lor, cei doi au exprimat în repetate rânduri afinitatea lor pentru cultura braziliană în interviuri și în notele de copertă ale lansărilor lor, în special pentru mișcarea muzicală Bossa Nova din anii 1960. Unele dintre primele lor înregistrări au fost însoțite de ilustrații care omagiază în mod specific lansările clasice ale artiștilor de bossa nova precum João Gilberto (albumul său autointitulat din 1973) sau Tom Jobim (Stone Flower). Debutul lor din 1997, albumul „Sounds from the Thievery Hi-Fi”, este, de asemenea, dedicat memoriei muzicianului brazilian Antonio Carlos Jobim, care a decedat cu trei ani înainte.

Trupa are piese în engleză, spaniolă, franceză, italiană, persană, portugheză, română și hindi.

Mara A. MUNTEAN

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut