#TheWorldStandsWithUkraine: Artă, solidaritate și fapte bune, împreună cu Gaia

Gaia a adus solidaritatea la cote maxime. La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Daisler și partenerii săi au reușit să strângă 40.051 de lei la Cluj-Napoca, prin expunerea instalației de lumină aparținând britanicului Luke Jerram. Toți banii sunt destinați asociației O Masă Caldă, care gestionează centrul de refugiați aflați în tranzit în Gara CFR Cluj-Napoca.

„Cheltuielile noastre din această perioadă s-au triplat. Avem stocuri de alimente pe care trebuie să le asigurăm zilnic, întrucât în gară ajung sute de refugiați. Noi îi ajutăm cu oferirea unei mese calde, dar și cu pachete pentru drum. Pentru asta avem mare nevoie de donații, avem nevoie ca bugetul nostru să fie susținut”, declară George Jiglău, reprezentantul O Masă Caldă.

„Am fost impresionați de solidaritatea clujenilor și ne-am bucurat să vedem că rezonează cu o cauză atât de sensibilă. Am reușit să demonstrăm că împreună avem o putere nemărginită! De asemenea, am fost bucuroși că am putut aduce o rază de speranță prin expunerea lucrării impresionante a lui Luke Jerram, o lucrare care ne îndeamnă la reconectare și la identificarea unor perspective noi”, spune Andi Daiszler, inițiatorul proiectului Lights On România și președintele Asociației Daisler.

Scopul acestei instalații – o reproducere detaliată și spectaculoasă a planetei Pământ, după imagini NASA – este de a ne aminti cât de frumoasă, dar și cât de fragilă este planeta noastră. Lucrarea are un diametru de 7 metri și o scară de 1 la 1.8 milioane, astfel că fiecărui centimetru de pe suprafața ei îi corespund 18 kilometri din suprafața Terrei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut