The Switch: Competiție antreprenorială pentru liceeni

Elevii de liceu din clasele IX -XI, pasionați de antreprenoriat, business sau tehnologie, sunt invitați de Edison, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions să se înscrie la competiția antreprenorială „The Switch”.

Elevii pot să se înscrie atât individual, cât și împreună cu alți colegi sau prieteni, în cadrul unei echipe de maximum trei persoane, de preferat din aceeași regiune. Vor fi desemnați drept câștigători participanții care oferă soluții inovative pentru provocările lansate în competiție, premiate pe 3 categorii: o propunere business – se va premia soluția ce are la bază o afacere care poate schimba societatea în care trăim; o propunere tech –  se va premia soluția ce pune accentul pe tehnologie; o propunere colaborativă – va fi premiată echipa formată din mai mulți participanți din alte echipe, care vin cu soluții diferite și ajung la o idee inovatoare pentru marea finală.

Soluțiile câștigătoare vor fi premiate cu: 500 euro, dacă se califică în competiția regională (20 de câștigători/ 5 din fiecare regiune de concurs); 10.000 euro, dacă intră în competiția națională (3 câștigători). Participanții au șansa de a câștiga și alte premii oferite de parteneri ai proiectului, chiar dacă nu au ajuns în finală – anunță organizatorii.

Se pot înscrie elevi de la orice liceu, din toate județele țării, acestea fiind împărțite în 4 regiuni de concurs. Participarea este gratuită. Data limită de înscrieri este 23 februarie.

„Edison este locul de întâlnire a antreprenoriatului cu tehnologia și obiectivul nostru este să aducem elevii cât mai aproape de cele două domenii ale viitorului. Știm că tinerii sunt motivați de competiții, așa am gândit The Switch, concursul care să-i mobilizeze și să le stârnească cele mai creative, trăsnite, dar și utile și inovatoare idei. Premiem liceeni care au o viziune de viitor, pe cei care caută răspunsuri la întrebările «De ce?» și «Cum?» și pe cei care vor să producă schimbare în jurul lor. Căutăm soluții de business & tech sustenabile, care pot rezolva cele mai importante probleme ale societății. Multă baftă tuturor!” – declară Tudor Popescu, coordonatorul competiției The Switch și al Cluburilor Edison.

Formularul de înscriere și detalii despre proiect și despre etapele de înscriere, pe site-ul oficial al competiției.

***

Cluburile de Antreprenoriat și Tehnologie Edison reprezintă un proiect al Fundației Grupului EDUCATIVA, dedicat elevilor de liceu din România, care își propune să abordeze „alfabetizarea tehnologică și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor”. Grupul EDUCATIVA este o antrepriză socială, formată din ONG-uri și companii private, care dezvoltă produse și servicii educaționale menite să-i ajute pe elevii, studenții, profesorii și tinerii cu spirit antreprenorial să descopere și să beneficieze de oportunitățile de dezvoltare personală și profesională în România sau în străinătate.

Social Innovation Solutions (SIS) oferă consultanță și programe în impact social și inovație pentru ONG-uri și antreprenori.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut