Teste false pentru depistarea coronavirusului, ridicate în urma unor percheziții în București, Cluj, Constanța și Galați

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat, miercuri, zece percheziții în Capitală și județele Constanța, Galați și Cluj, la persoane care vindeau online teste rapide pentru depistarea coronavirusului, despre care anchetatorii spun că sunt false, informează AGERPRES.

„Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În data de 25 martie, au fost puse în executare 10 mandate de percheziții pe raza municipiului București și a județelor Constanța Galați și Cluj”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii au ridicat de la o firmă aproape 10.000 de teste rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus, despre care anchetatorii susțin că nu au această aptitudine.

„În urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate și ridicate de la sediul unei societăți comerciale 9.360 de teste inscripționate „VivaDiag Covid 19 lgM/lgG Rapid Test„, care erau prezentate în mediul online drept teste rapide pentru depistarea infecției cu Covid – 19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine. Mai mult chiar, în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menționează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid – 19′, mai spun procurorii.

Articole din aceeasi categorie