Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin și a celui de sân

În perioada 6 – 31 martie, Consiliul Județean Cluj sprijină Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca în derularea a două campanii ce vizează prevenția, respectiv depistarea precoce a cancerului de col uterin și a celui de sân.

În intervalul amintit, de luni până vineri, între orele 8:30 și 20:00, pe esplanada stadionului Cluj Arena se vor desfășura, cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic, activități de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și pentru cel de sân.

În ce privește testarea pentru prevenirea și depistarea cancerului de col uterin, grupul țintă îl reprezintă femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud. Pentru programări și informații, persoanele interesate pot apela numărul de telefon 0215.277.598, disponibil, din 27 februarie, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 18:00.

Mamografiile gratuite se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, care locuiesc în cele șase județe ale regiunii Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Pentru a beneficia de aceste proceduri medicale este necesară efectuarea unei programări prealabile, la numărul de telefon 0758.621.395, de luni până vineri, între orele 08:30 – 16:00.

Cele două campanii fac parte din două proiecte cu finanțare europeană, al căror beneficiar este Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut