Teren pentru Park and Ride-ul de lângă aeroport

Consiliul Județean anunță că pune la dispoziție terenul necesar edificării Park and Ride-ului de lângă Aeroportul Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a imobilului situat pe strada Traian Vuia nr. 149-151, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park and Ride”.

Sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între județul Cluj și municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.

Conform reprezentanților CJ Cluj, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

Susținem în continuare realizarea proiectului și vom asigura tot sprijinul și toate resursele necesare astfel încât park and ride-ul de lângă aeroportul clujean să fie edificat în cel mai scurt timp posibil. Pe lângă pașii esențiali pe care Consiliul Județean i-a parcurs până în acest moment în vederea edificării obiectivului, oferă acum, cu titlul gratuit, un teren municipalității pentru ca investiția să fie finalizată din bugetul local”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj. A.M.C.

A.M.C.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut