TeraPlast intră în indicii bursieri BET

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a extins la 17 numărul de companii care fac parte din indicii BET şi BET-Total Return (TR), după ce Comisia Indicilor a aprobat ca TeraPlast să facă parte din componenţa celor doi indici, începând din 23 martie.

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, este prezent pe bursa locală prin compania omonimă, care a fost listată la BVB în iulie 2008.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este, în prezent, cel mai mare producător român de materiale de construcţii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfăşoară în compania independentă TeraPlast Recycling.
Grupul TeraPlast a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 972,6 milioane de lei şi o EBITDA de 91,2 milioane de lei, în timp ce valoarea investiţiilor efectuate de Grup anul trecut a depăşit 98 milioane de lei. Pentru anul 2020, Grupul TeraPlast ţinteşte o cifră de afaceri de 1,25 miliarde lei, în creştere cu 29% faţă de 2019, şi o EBITDA de peste 145 milioane de lei.
„TeraPlast este compania care ne arată că se poate să reuşeşti nu doar să fii în avangarda pieţei locale, ci şi să ajungi prin strategie şi viziune să deţii un puternic rol în regiune.”, a spus Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.
BET este primul indice lansat de BVB şi include cele mai tranzacţionate companii listate pe bursa locală, cu excepţia SIF-urilor, iar BET-TR reflectă şi dividendele acordate de companiile din BET. Cele 17 companii care face parte din indicii BET şi BET-TR sunt: Alro (ALR), Banca Transilvania (TLV), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Conpet (COTE), DIGI Communications N.V. (DIGI), Electrica (EL), Fondul Proprietatea (FP), MedLife (M), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Purcari Wineries (WINE), Romgaz (SNG), Sphera Franchise Group (SFG), TeraPlast (TRP), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL).

Articole din aceeasi categorie