Terapie prin sunet | Muzica ne iluminează

Ragas-urile indiene străvechi au putere vindecătoare. Îmbinate cu noile tehnici ale psihologiei moderne, ele au menirea de a contribui la bunăstarea noastră emoțională, în contextul ritmului rapid și adesea stresant al evenimentelor cotidiene.

Bhaskar Das și Amit Mishra sunt două nume cunoscute în India dar nu numai. Recitalul susținut săptămâna trecută pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca a încântat auditoriul prin atmosfera relaxantă pe care cele două instrumente, flautul și tabula, au reușit să o creeze. Într-un decor intim, minimalist, animat de lumina caldă a lumânărilor și ornamentele tipic orientale ce se puteau desluși pe covoare, programul muzical a inclus patru momente diferite, fiecare cu un mesaj aparte. Publicul a fost invitat la o călătorie meditativă, în centrul evenimentului aflându-se subiecte precum iertarea de sine sau libertatea. Cel care ne-a intermediat această transformare prin intermediul muzicii a fost nimeni altul decât Arun Sardana, narator, specialist în psihologie clinică, fondator karuna & Karuna Happiness Foundation.

Afirmațiile pozitive pe care am avut ocazia să le ascultăm și pe care am fost încurajați să le repetăm în gând corespund unor stări emoționale sau calități umane. Întreaga incursiune spirituală a urmărit redescoperirea inocenței cathartice, a copilului interior care se ascunde în fiecare dintre noi și care este, în cuvintele lui Arun Sardana, sursa tuturor explicațiilor pe care le căutăm.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut