Terapia aduce în ţară un medicament anti-COVID

Terapia va aduce în ţară, începând din 28 noiembrie, cel de-al doilea lot de 440.000 tablete de Fluguard (favipiravir), antiviralul folosit cu succes pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.


Alte 110.000 de tablete urmează să ajungă în țară până în 15 decembrie și, începând din ianuarie 2021 compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, în funcţie de necesarul pe care Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătăţii îl va solicita. Terapia analizează posibilitatea fabricării acestui medicament în ţară în colaborare cu o altă companie românească.
„Ne bucurăm că am reuşit într-un timp record să aducem cantităţi suficiente de FluGuard, un medicament esenţial în spitalele de boli infecţioase şi în alte unităţi medicale care tratează pacienţii COVID-19. Medicamentul produs de grupul Sun Pharma, din care Terapia face parte, are dublă indicaţie: în gripa sezonieră şi în infecţia cu SARS-CoV-2 şi poate fi administrat atât în spital cât şi în ambulatoriu datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicină de familie. FluGuard este un medicament care va fi eliberat doar pe bază de prescripţie medicală, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta şi ajunge la maximum 200 de lei de pacient.”, a declarat Dragoş Damian, CEO Terapia.
Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecţiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament şi-a dovedit eficienţa în tratarea bolnavilor cu coronavirus şi este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China sau India. După apariţia COVID-19, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puţin de 12 zile și ameliorează simptomele infecţiei. Medicamentul a intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătăţii şi este deja administrat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut