Tentative de fraudă cu imaginea Dacia

Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă care foloseşte imaginea Dacia, atacatorii trimiţând mesaje cu oferte promoţionale false.


„Astăzi vă prezentăm o nouă mostră de astfel de mesaj electronic trimis de atacatori, care se foloseşte de elemente corespondente identităţii vizuale a Dacia. Atacatorii trimit mesaje cu oferte promoţionale false către utilizatori, păcălindu-i să acceseze un link sub pretextul posibilităţii de a câştiga un autoturism Dacia Sandero. Mesajele primite conţin link-uri către site-uri frauduloase, care copiază imaginea de brand a Dacia, pentru a convinge potenţiala victimă că este vorba despre un concurs real”, explică experţii DNSC pe pagina de Facebook a instituţiei.
Ei recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute sau din mesaje considerate suspecte, chiar dacă vin de la prieteni, rude, colegi şi verificarea transmiterii pe un alt canal de comunicare. De asemenea, specialiştii sfătuiesc să se verifice denumirea site-ului şi existenţa unui certificat de securitate valid (https) şi să nu se furnizeze date personale, financiare sau de autentificare la cerere, după ce au fost accesate astfel de link-uri. „Dacă aţi căzut victimă unei astfel de tentative frauduloase şi aţi oferit date bancare, este important să anunţaţi cât mai repede banca despre problemă, pentru a bloca instrumentele de plată compromise şi a încerca stoparea eventualelor tranzacţii ilicite.”, spune DNSC.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut