Tenis de Masă/ Cluj-Napoca este gata pentru Campionatul European

Federaţia Română de Tenis de Masă (FRTM) a anunţat loturile cu care va aborda Campionatele Europene pe echipe, care vor avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca, în perioada 28 septembrie-3 octombrie. Competiția va reuni la start 24 de selecţionate feminine şi 26 masculine. România are în palmares cinci titluri de campioană europeană la acest sport. Acestea au fost obținute în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019. Evenimentul de la Cluj-Napoca este organizat de Federația Română de Tenis de Masă, în colaborare cu European Table Tennis Union (ETTU).

 

La feminin, unde România este campioana en titre, vom fi reprezentanţi de Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu şi Andreea Dragoman, staff-ul tehnic fiind compus din antrenorul principal Viorel Filimon şi secundul Elena Sebe. România va debuta în grupă contra Belgiei, pe 29 septembrie (ora 16:00), după care va întâlni Italia, pe 30 septembrie (16). „Fetele întotdeauna au avut ca obiectiv câştigarea medaliilor de aur. Ne dorim al treilea titlu consecutiv, pentru că avem o echipă foarte bună omogenă, care a ajuns la maturitate. Şi, bineînţeles, vrem să arătăm că acel meci de la Jocurile Olimpice cu Hong Kong nu ne reprezintă. Ne-am fi dorit şi acolo victoria, dar sperăm să obţinem acum titlul european la Cluj. Eu spun că România este favorită, dar nu neapărat pentru că am câştigat ultimele două ediţii, ci datorită componenţei echipei, care este una valoroasă şi omogenă. Sunt convins că fetele îşi vor arăta adevărata valoare la Cluj. Tokyo pentru toată lumea a fost ceva inedit, poate noi nu am fost obişnuiţi să stăm atât de mult timp izolaţi şi în carantină. Sperăm ca după mini-vacanţa pe care am avut-o să arătăm cu totul altfel la Cluj”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă (FRTM), Cristinel Romanescu.

Grupele concursului feminin

Grupa A: Germania, Spania, Slovacia
Grupa B: România, Italia, Belgia
Grupa C: Austria, Belarus, Serbia
Grupa D: Ucraina, Cehia, Slovenia
Grupa E: Ungaria, Portugalia, Croaţia
Grupa F: Polonia, Suedia, Anglia
Grupa G: Rusia, Luxemburg, Grecia
Grupa H: Olanda, Franţa, Turcia

Echipa masculină, antrenată de Andrei Filimon şi Ionuţ Seni, îi are în componenţă pe Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareş Şipoş, Darius Movileanu şi Eduard Ionescu. Tricolorii vor juca primul meci pe 28 septembrie (ora 19), contra Luxemburgului, pe 29 septembrie (19:00) e programat meciul cu Finlanda, iar ultima partidă din grupă se va disputa pe 30 septembrie (19:00), împotriva Sloveniei. Sferturile de finală vor avea loc pe 1 octombrie, semifinalele pe 2 octombrie, iar finalele pe 3 octombrie. La feminin, echipa României a câştigat ultimele două titluri, în 2017 (Luxemburg) şi în 2019 (Nantes).

Grupele concursului masculin

Grupa A: Germania, Belarus, Ucraina
Grupa B: Suedia, Belgia, Grecia
Grupa C: Anglia, Slovacia, Serbia
Grupa D: Austria, Polonia, Spania
Grupa E: Portugalia, Danemarca, Turcia
Grupa F: Franţa, Rusia, Olanda
Grupa G: Croaţia, Cehia, Italia, Ungaria
Grupa H: Slovenia, România, Luxemburg, Finlanda

Pentru a preveni răspândirea COVID-19, la intrarea în BT Arena, toți spectatorii de peste 18 ani trebuie să prezinte certificatul de vaccinare sau un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Pensionarii vor avea gratuitate pe baza talonului de pensie, care trebuie prezentat la intrare. Elevii vor avea gratuitate pe baza certificatului de naștere (copie, poză, format electronic), care trebuie prezentat la intrare.

În competiţia pentru organizarea CE s-au înscris iniţial România, Portugalia şi Danemarca. Portugalia s-a retras înainte de CM de la Budapesta. În faţa Consiliului Director al Federaţiei Europene de Tenis de Masă, Beatrice Romanescu, PR&Marketing FRTM, a prezentat candidatura României, oraşul propus pentru organizare fiind Cluj-Napoca.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut