Tematica de examen pentru evaluarea națională și bacalaureat – „adaptată la realitățile acestui an”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri seara, că tematica de examen pentru evaluarea națională și bacalaureat va fi adaptată la realitățile acestui an și „va fi anunțată din timp”.

„Atâta vreme cât elevii, părinții, profesorii solicită ca examenele naționale să fie susținute la datele planificate, să fie susținute cu prezență fizică, dacă nu corelezi măcar tematica de examen cu realitățile acestui an, ar însemna să negi evidențele și să spui că nu a fost nici un fel de problemă. Tematica de examen pentru evaluarea națională și bacalaureat va fi adaptată la realitățile acestui an, iar această adaptare va fi luată în modul cel mai obiectiv și profesionist cu putință și mai cu seamă va fi anunțată din timp. Pentru că deja elevii care susțin examenele naționale trebuie să cunoască ce vor avea ca tematică la examenele naționale”, a declarat, la B1TV, ministrul Educației, citat de AGERPRES.

Sorin Cîmpeanu a menționat că a promovat în ședința de guvern de miercuri, în primă lectură, Ordonanța de Urgență pentru introducerea acestui pachet de măsuri remediale care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea on-line, de accesul deficitar la tehnologie sau la internet.

„Săptămâna viitoare, înainte de începerea școlilor, sunt convins că vom aproba această ordonanță, deci, să creăm cadrul să asigurăm resursele necesare. Am luat măsura extinderii perioadei în care elevii își pot încheia situația școlară pe primul semestru, până la 8 săptămâni de la revenirea în școală. Am luat măsura reducerii numărului de note necesar încheierii situației școlare de la trei, patru, cinci note la două note minim”, a mai spus ministrul Educației.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut