Telefon pentru şomajul tehnic

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat că angajaţii şi angajatorii români care doresc informaţii privind modalităţile de acordare a şomajului tehnic pot suna la numărul de telefon cu tarif normal 021/4444.000.

ANOFM susţine că opt angajaţi vor lucra în acelaşi timp în sistem call-center, pentru a furniza date privind şomajul tehnic. Dacă apelanţii au nevoie să intre în legătură cu agenţiile teritoriale de care aparţin, operatorii din call-center îi vor direcţiona.
Potrivit ANOFM, angajatorii, care sunt direct afectaţi de măsurile impuse odată cu declanşarea stării de urgenţă, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de plata indemnizaţiilor acordate salariaţilor în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toţi angajaţii lor, dar nu mai mult de 75 % din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. Angajatorii afectaţi indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puţin 25% faţă de primele două luni ale anului şi care nu au capacitatea financiară de a plăti toţi salariaţii, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata şomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru cel mult 75% dintre angajaţi care au contracte active la data intrării în vigoare a Ordonanţei.
Documentele necesare acordării şomajului tehnic pot fi depuse la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin poşta electronică, la adresa de email dedicată fiecărui judeţ, care are ca ID numele judeţulu (ex.: cluj@anofm.gov.ro).

Articole din aceeasi categorie