Techsylvania a reunit peste 5.000 de participanți din 72 de țări

Cea de-a opta ediţie a evenimentului de tehnologie şi business Techsylvania, organizat la Cluj-Napoca, a adunat la start peste 5.000 de participanţi din 72 de ţări.


Pe parcursul evenimentului organizatorii au pus la dispoziţia participanţilor un spaţiu virtual, accesibil în pauzele dintre sesiuni, special dedicat socializării şi interacţiunii, încurajând schimbul de contacte şi experienţă cu actori importanţi din industria de tech, aceştia conectandu-se astfel şi la ecosistemul internaţional. Oportunităţile de networking au continuat şi după finalizarea programului oficial al conferinţei, la cocktail-urile cu circuit închis organizate cu această ocazie. Până la finalul celor două zile de eveniment (22 – 23 septembrie) au avut loc peste 2.000 de sesiuni de socializare.
Evenimentul
a reunit 73 de profesionişti recunoscuţi la nivel mondial, de pe 6 continente, și s-a bucurat de o audienţă internaţională de peste 5.000 de participanţi din 72 de ţări, care au descoperit noile inovaţii în business şi tehnologie în cadrul celor 55 de discursuri şi paneluri, 7 workshop-uri şi 13 sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Deschiderea conferinţei i-a aparţinut lui Jon Oringer, co-fondator al Shutterstock şi Pareto Holdings care a vorbit despre cele trei elemente-cheie de care are nevoie orice start-up: fondator, idee şi sincronizare. El a povestit şi despre anul 2003, când a demarat Shutterstock, cu 10.000 de dolari, ca proiect secundar, iar în timp a ajuns pe lista miliardarilor Forbes, cu o avere de 1,8 miliarde de dolari.
Alina Vandenberghe, antreprenor de origine română, co-fondator şi CXO al Chili Piper, a vorbit despre paşii făcuţi de când lucra alături de Steve Jobs, până în momentul în care a atras finanţări în valoare de 54 de milioane de dolari pentru propria companie, inclusiv din partea Gradient Ventures, fondul Google pentru inteligenţă artificială.
Unul dintre cei mai aşteptaţi speakeri, Kathryn Lueders, administratorul Direcţiei Misiune Explorare şi Operaţiuni Umane a NASA, a oferit, pe lângă informaţii cu privire la capabilităţile necesare susţinerii vieţii pe Marte, şi o perspectivă proprie asupra modului în care ea înţelege un loc de joacă.”
Cel mai aşteptat moment a fost intrarea pe scenă a pionierului în dezvoltarea gândirii computaţionale, cel care a pus bazele dezvoltării asistenţilor personali ca Siri sau Alexa, Stephen Wolfram, fondatorul Wolfram Research şi creatorul Mathematica.
În cadrul Startup Alley, 15 startup-uri, dintre peste cele 70 care au aplicat, au fost selectate pentru a-şi propulsa ideile aflate în stadiu incipient în faţa partenerilor de business şi a trusturilor media, iar cele mai promiţătoare au avut şansa să susţină o prezentare de 5 minute în cadrul standului Google for Startups.
Partenerii Techyslvania au organizat peste 20 de evenimente – satelit atât fizice, dar şi online, ca o celebrare a inovaţiei tehnologice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut