Tech hub pentru elevii din Băișoara

JCI Cluj a anunțat că inaugurează, în 1 iunie, de Ziua Copilului, primul tech hub pentru elevii din mediul rural, la Școala Gimnazială “Mircea Luca” din Băișoara.

După ce, în ultimul an, JCI Cluj a reușit să distribuie peste 100 de echipamente IT unor elevi din comunități defavorizate, în 2021 vrea să dezvolte proiectul Tech It Out, cu o componentă specială. Intenția este de a amenaja “hub-uri” educaționale în mai multe școli din zona rurală a județului Cluj, în care elevii să poată testa diferite tehnologii utile în procesul educativ, dar la care nu au avut acces până acum. Acestea vor fi dotate cu PC-uri și laptopuri, dispozitive VR sau imprimante 3D, zone de lucru și colțuri dedicate lecturii.

Campania de colectare de device-uri (PC-uri, laptop-uri, tablete) și strângerea de fonduri continuă pentru a putea ajunge și în alte școli din județul Cluj.

Pe lângă Tech It Out, JCI Cluj are în derulare o campanie de advocacy, prin care caută soluții pentru integrarea mai facilă pe piață a persoanelor defavorizate, proiecte precum Tu ce respiri (plantare de arbori în oraș pentru un mediu mai sănătos și prietenos), Serile JCI (evenimente inspiraționale pentru comunitate), respectiv TOYP (un proiect prin care sunt promovați tineri remarcabili). Între proiectele care au pornit din JCI Cluj se numără și Food Waste Combat, care a ajuns să producă reale schimbări atât în comportamentul cetățenilor, cât și în industria alimentară.

JCI Cluj are în prezent peste 45 de membri, iar la nivel internaţional, JCI (Junior Chamber International) este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori, cu 100 de ani de existenţă, prezentă în peste 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări şi peste 200.000 de membri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut