„Teatrul umbrelor” și „Spiridușul voinic” revin pe scena Teatrului „Puck”

Micii spectatori clujeni sunt așteptați la finalul acestei săptămâni să se bucure de cele două spectacole puse în scenă la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca: „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, în regia și dramatizarea lui Rumi László  (sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 11) și „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan (duminică, 2 aprilie, de la orele 11 și 12.30).

„Teatrul Umbrelor”/ „Árnyak színháza”

Povestea începe într-un orășel de provincie, al cărui teatru își închide porțile. Bătrâna doamnă sufleur, Ofelia, stinge luminile rampei. Luându-și rămas bun de la scenă, ea este copleșită de amintiri și are senzația că este urmărită. Ajungând în odaia ei, se instalează în balansoar și surprinde ființele misterioase care o urmăreau: umbrele personajelor pe care le cunoștea din spectacole. Ele se adăpostesc în căsuța doamnei, dar gălăgia pe care o fac atrage mânia proprietarului, fiind amenințată cu evacuarea. Ofelia se hotărăște să adune umbrele neastâmpărate într-o trupă de teatru pentru a prezenta scene din vechile spectacole. Teatrul Umbrelor va porni într-un turneu mondial și va avea succese după succese. Umbre de personaje din toată lumea i se alătură, până când, într-o zi, apare silueta unui personaj misterios.

Distribuția: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Péter Izolda, Laura Pünkösti, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs, Szűcs Tamás.

Scenografia Molnár Jacqueline, compozitor Bakos Árpád, asistent regie Pünkösti Laura., instrumentist Horváth Jonathán.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Foto Oana Pop

 

Spectacol cu o atmosferă magică

Chiar dacă ești mic, poți să fii curajos și puternic. Acesta este mesajul principal al spectacolului „Spiridușul voinic”, adaptare originală după o idee de Mihnea Moisescu, în regia Andreei Bolovan.

Povestea prezintă călătoria eroului spiriduș care, prin curajul și bunătatea sa, caută să restabilească armonia în Poiana Izvorului de Aur. În această incursiune magică descoperim imaginarul fantastic al lumii necuvântătoarelor.

Spectacolul are un impact vizual puternic, iar concepția scenică unește organic estetica păpușilor și marionetelor cu decorul, muzica și jocul actorilor.

E un spectacol foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică.

În distribuție, actorii Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andreea Bolovan. Figurație: Cosmin Cîrlea.

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, pregătirea muzicală Robert Papp, sunet Attila Nagy, lumini Călin Negrea.

Spectacolul se va juca în limba română și va avea o reprezentație și marți, 8 aprilie, de la ora 17. Vârsta minimă recomandată este de trei ani, transmit organizatorii.

Foto Nicu Cherciu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut